PC

Už nějakou dobu potřebuju koupit několik komponent ke svemu nyní již vic než dva a půl roku starému drobečkovi. Ne že by nedostačoval, ja jsem se sestavou spokojený, ale některé komponenty by chtěly renovovat.

Všechno začalo zdrojem, na kterém se mi zadřel větráček. To bylo asi třičtvrtě roku zpátky, ale dodnes zdroj ještě nemám. Místo toho jsem jej provizorně extrahoval ze svého case a přes zimu dopřál tomuto kousku hardware biologické chlazení. Teplo, které pohlcovaly mé nohy bylo samozřejmě náležitě využito. Dokonalá symbióza. Bohužel, již je léto a nemám chuť se spocený jak myš dále zahřívat, takže tento pekelný stroj přišel o velkou část chlazení. Asi je na čase zajít koupit nový.

Cena: 350 Kč

Po vánocích se u nás ukázal můj sourozenec a hned se pochlubil nově zakoupenou nízkoprofilovou klávesnicí. Zřejmě jsem ho inspiroval, když jsem o ní básnil několik měsíců zpátky. Očekoval jsem ji a zjistil, že by nemusela být tak špatná, takže pár týdnů na to, i když jsem před tím koketoval s myšlenkou zakoupení pro-gaming klávesnice Logitech G15, jsem navštívil místní prodejnu s periferiemi a k překvapení mého rodiče zakoupil úplně totožnou (“Si nevydržel a hned sis ju musel koupit, co?”). Nějakou dobu jsem byl z nové ergonomie klavesnice zmaten, ale teď jsem již spokojený uživatel.

“Chicony KB 0420, PS/2, černo-stříbrná”:http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105H4007R000000CLG
Cena: 340 Kč

O víkendu jsme vyjeli za slovenskými bratry na Diablo 2 sraz, takže kolega vzal svůj noťásek. Jelikož hrát D2 na touchpadu by bylo bláznovství, pochlubil se mi se svou myšutkou. Genius Ergo 525. Na chvíli sem mu ji zabavil a shledal ji kvalitní nasledovnicí mé pětitlačítkové Genius Office, na níž jsem stejně 2 extra tlačítka naposledy užil měsíc po tom, co jsem si ji koupil. Když už mám novou klávesku, tak proč ne krysu?

“Genius Ergo 525, PS/2, USB, modrá”:http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105H4007Z0000008ZN
Cena: 595 Kč

Další z věcí, se kterou už mám povážlivé spoždění kvůli lenosti je koaxiální kabel k půjčené TV kartě. V pokojíku mám starou mini-Teslu, kterážto je skutečně fajná televizka, ale to, že už má nějaké to desetiletí za sebou, je na ní znát – například ošlivě píská na vysoké frekvenci, ze které pak člověka docela bolí hlava. A ještě k tomu běží na pokojové anténě, takže můžu být rád za ČT1. Ne že bych toužil po Nově, ale třeba na ČT2 bývají občas fajné pořady.

Cena: cca 200 Kč

A člověk tak pokračuje v prohlížení stránek s nabídkou PC komponent a přichází na další nové a nové nápady, co by mohl zakoupit a zlepšit tak své pohodlí za svojí druhou životní láskou (první láska každého muže je jídlo, just to be clear). A heleme se, už nějakou dobu koketuju s myšlenkou zakoupení LCD monitoru.

“Samsung 20′ SM 206BW černo-stříbrný”:http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106H40&Search=samsung+206bw&SearchType=1&SearchSubmit=1
Cena: 7700 Kč

K tomu by se hodila nějaká pěkná grafická karta, což se neobejde bez výměny základní desky a při té příležitosti bych mohl přikoupit i nový procesor. Hmm, myslím, že střeva PC nechám na jindy, stejně šetřím na životně důležitější věci, minimálně abych přesvěčil svou pra-matku o své psychické vyspělosti. Eh?

Tak o tomhle nedokážu přesvěčit ani sám sebe…