Je minuta dlouhá doba?

Systém Mikrotik se dočkal další verze, a tak jsem se po delší odmlce rozhodl, že provedu upgrade na routerech všech našich klientů. Sice se žádný z bugů nikoho z nich netýká, ale trápil mě pocit viny, že klientům odpírám právo mít jen to nejlepší a nejnovější. Kolem deváté hodiny večerní již nikdo nemůže pracovat. Update několika routerů jsem provedl celkem bez rozmyslu, věděl jsem se stoprocentní jistotou, že tam prostě nikdo není a že restart po upgradu trvá minutu a ta nikoho bez netu nezabije. Ale jeden z routerů jsem si nechával jako oříšek na úplný konec.

Jednak protože tam je ještě potřeba něco donastavit a druhak by mohla být naděje, že tam ještě někdo prácechtivý zewluje. Po úpravě nastavení a kontrole všech logů došlo na upgrade. Upload nové verze proběhl s rychlostí mého upstreamu přibližně za 8 minut. Bylo něco málo před desátou hodinou večerní. V rychlosti jsem zkontroloval zda nějaký počítač komunikuje do internetu, hlavně jeden a to šéfa společnosti. Nekomunikoval a to minimálně deset minut. Pohoda. Restart. Pokud nedojde k žádné chybě, tak trvá něco kolem minuty a čtvrt. Během následujících 30 vteřin mi přišla sms od šéfa. Neběží nám tu net, říkal jste, že v případě výpadku se přepne na záložní, jaktože k tomu nedošlo? Oba dva koutky mi cukaly. No v překladu jsem se začal hodně válet smíchy, možná ani ROFL a LOL dohromady by nevyjádřili mů stav. Moje odpověď na sms zněla asi takto: „Jaj, vy jste ještě ve firmě? Updatoval jsem software routeru a dal jeho restart. Už naběhl. Bylo to plánované.“ Jeho odpoveď s jediným slovem OK, mě už ani nepřekvapila.

Dnes jsem s ním mluvil a řekl mi, že byl hodinu pryč a že přišel k počítači, dal načíst stránku a v půlce to přestalo. Tak mi hned napsal. Mám já to ale sakra štěstí, že se trefím do takovéto chvilky? Dle jeho slov jsem v tu chvíli byl pro něj akorát povaleč co ani nezvládne dodržet slovo s funkčností a s připojením na záložní internet, který jsem mu tak krásně den předtím předvedl jak funguje. Sem si naprosto jistý, že kdybych tuto akci provedl ve 4 hodiny ráno, tak on prostě u toho kompu bude číhat na mojí chybu a pak mi ji dá patřičně vyžrat.

Comments (3)

  1. capy 

    no ja mam takove tuseni ze blogy sou od toho, aby se tam resily pitchoviny…

  2. LOL 

    Jezis neres take pitchoviny proboha

  3. LOL 

    Pico LOL ten autor resi ale pitchoviny