« Posts under Hosté

Lysá

Tak lidičky ti co jste nebyli mužete litovat….. perfektní trip začal slovy Chalup dej si bíra, načež mi Davo vehementně vnutil plechovku vychlazeního radka přímo do ruky…

Poté jsem se pozdravil i s Džindrou. Dalším a posledním členem naší výpravy… ano je to tak šlo nás právě 3 lidé.

»Read More

Jaxme si to vyndali

Můj zápočtový týden proběhl velice rychle (právě mi de facto skončil). A prostě jsme si ho vyndali, no.

»Read More

Neobyčejný den

Vypadá to, že můj život se skládá z velice obyčejných dnů, které jsou sem tam narušeny nějakými výkyvy a extrémy. I poštěstilo se a jeden z takových dnů se udál právě včera.

»Read More

Mr.Dův koutek poezie II

Tak jsem byl opět nasrán a pro vyventilování jsem něco vybásnil :)

»Read More

Cestujeme s ČD

Bydlím 22 minut jízdy vlakem od centra města, což je naprosto fajn. Bohužel, tohle platí jen v naprosto ideálním případě. Startovací okna jednotlivých spojů jsou každou půlhodinku, což už tak moc ideální není, ale dá se to v rámci možností přežít. Dnes jako každé úterý, kdy mám být v 13:00 ve firmě na servisní hodiny, jsem vyrazil v 11:30 se sestrou z domu. Cestou na nádraží, které je přibližně 1km od nás z domu a která nám trvá asi tak 15 minut naprosto ladnou a pohodovou chůzí, jsme krásně zavtipkovali na téma nově napadlého sněhu a toho jak tomu říkají kalamita.
»Read More

Mr.Dův koutek poezie

Tahle ptákovina mě dnes napadla při cestě autobusem na Strahov. Její příčinou bylo ne-zrovna-potichu řvoucí dítě, které mi totálně rozhodilo myšlenky. A zároveň je také nasměrovalo úplně jiným směrem…

»Read More

Všude mají bordel, nejen u nás

Pravděpodobně žiji v nějakém špatném snu, ačkoliv byl dnes celkem deštivý den a moje nálada byla díky tomu oproti jiným naprosto excelentní, tak situace, které se mi udály byly celkem zběsilé. Celé to začalo úžasnou noční scénkou na Skypu s bratránkem díky našim úžasně fungujícím ISP.
»Read More

Je minuta dlouhá doba?

Systém Mikrotik se dočkal další verze, a tak jsem se po delší odmlce rozhodl, že provedu upgrade na routerech všech našich klientů. Sice se žádný z bugů nikoho z nich netýká, ale trápil mě pocit viny, že klientům odpírám právo mít jen to nejlepší a nejnovější. Kolem deváté hodiny večerní již nikdo nemůže pracovat. Update několika routerů jsem provedl celkem bez rozmyslu, věděl jsem se stoprocentní jistotou, že tam prostě nikdo není a že restart po upgradu trvá minutu a ta nikoho bez netu nezabije. Ale jeden z routerů jsem si nechával jako oříšek na úplný konec.
»Read More

O2, Volný a Ti druzí část I.

Připojení k internetu dnes musí mít snad již každý a pokud nemá, tak to je jakoby ani nežil. Samozřejmě vůbec neřeším, to jak je kdo připojen, možnosti v místech bydliště, místě kanceláře nebo na chatě jsou hodně rozmanité a ani není zaručeno, že je vůbec nějaká alternativa. Dost často se totiž i stává, že máte opravdu jen jednu variantu a tím jste dost tlačeni do nevýhodných smluv nebo platebních podmínek.
»Read More

V komoře je myš…

To, aby Vám pokojem běhala myš, živá myš, se jentak asi stát nemůže, ledaže jste bordelář a nebo vášnivý myšař. Já jsem možná jen ta první varianta. Bordel v pokoji mám, ale je to ten bordel ve kterém se vyznáte jen Vy. Aneb jak se říká, pořádek zvládne každý hlupák, ale chaos jen inteligent. No ale vraťme se zpět k myši. Naši sousedi, žijí uprostřed džungle odpadků a pneumatik. Běhají mezi tím malé děti, prostě když si představíte skládku komunálního odpadu, tak přesně tak vypadá jejich zahrada. V těchto odpadcích žije obrovské množství hlodavců, myši, potkani, rejsci, prostě všechno čemu voní odpadky. A tady začíná moje soužití s myší nebo možná rejskem, bohužel nejsem v tomto odborník, tak to moc nerozeznávám.
»Read More